You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

WELKOM

Welkom op reind.be, mijn online portfolio. Ik ben een ervaren full stack web developer met een passie voor afgewerkte websites en webapplicatie's die minstens aan volgende eisen voldoen: Performant (zowel op de server als bij de client), user friendly (goeie UX), secure, sterke SEO, gestructureerde code.

Verder ga ik geen uitdaging uit de weg. Ik ben zeker te vinden voor grafisch indrukwekkende user experiences in de browser die er blijven goed uitzien op ieder scherm, op zoveel mogelijk toestellen.

SKILLS

CSS(3, SASS)

HTML(5)

JS (node.js / JQuery / es6 / gulp)

PHP

ENKELE PROJECTEN

Hieronder vind je een overzicht van de projecten waar ik de laatste jaren aan heb meegewerkt of die ik volledig zelf heb ontwikkeld. TapKlik op één van de vier projecten hieronder om een detail te zien en navigeer met de pijltjes onderaanlinks en rechts van je scherm of swipe links/rechts om ze allemaal te ontdekken. Of klik op 'Alle projecten' onder de afbeeldingen. Sluit het overzicht door op het kruisje centraal onderaan te tappen.rechts bovenaan te klikken.

Délidis

Délidis
Drupal 8, CMS, Frontend, Backend
Bezoek de website
Info

Délidis NV, groothandelaar in verse groenten, fruit & vlees had een nieuwe frisse informatieve website nodig, met implementatie naar het bestaand bestelplatform. Deze levende one-pager is gebouwd from scratch, met een uniek design gemaakt door Studio Appels. Inclusief handig CMS voor het aanpassen van nieuwsberichten en promo's. De website diende ook als blikvanger op de Horeca Expo beurs, waar voorbijgangers de deze konden testen op een touchscreen.

Technisch

Deze Drupal 8 is volledig from scratch gebouwd.

Mooimakers

Mooimakers
Drupal 8, CMS, Frontend, Backend
Bezoek de website
Info

Mooimakers, het voormalige 'Indevuilbak', wil Vlaanderen bevrijden van zwerfvuil en sluikstorters. LDV United riep de hulp van Sevenedge in voor de ontwikkeling van een informatieve website met webshop, interactieve kaart en een resem verschillende gebruikersprofielen. Het resultaat is een website die eenvoudig zelf aangevuld en geconfigureerd kan worden.

Technisch

Voor deze Drupal 8 webapp heb ik voor ongeveer 80% de frontend en voor ongeveer 20% de backend voorzien.

Provamel

Provamel
Drupal 7, CMS, Frontend, Backend
Bezoek de website
Info

Provamel is het biologische merk van Alpro, de Europese pionier en marktleider voor plantaardige drinks en voeding. Leven volgens een biologische levensstijl betekent leven op een manier die goed is voor jezelf en voor de omgeving. Provamel had een nieuwe website nodig die deze visie reflecteert en die een verzamelplaats kon worden voor mensen die op zoek zijn naar informatie over deze meer bewuste levensstijl.

Technisch

Voor deze Drupal 7 webapp heb ik voor ongeveer 70% de frontend en voor ongeveer 90% de backend voorzien.

Cubanisto

Cubanisto
CakePHP, Mini game, PIXI.js
Speel het spel
Info

Reclamebureau Saatchi & Saatchi vroeg Sevenedge om een game-ervaring te creëren voor hun klant Cubanisto: het luxebiermerk met de lichte rumsmaak organiseert geregeld exclusieve party's, en wilde een daarvan in de kijker zetten door gratis tickets weg te geven via een eenvoudige webgame. Het werd een reactiespel: de bezoeker ziet het doodskoplogo van Cubanisto over het scherm stuiteren, en wanneer de animatie stopt en het logo zwart wordt moet er zo snel mogelijk op worden geklikt of getikt. De reactiesnelheid kan vervolgens worden doorgestuurd via een webformulier, waarna de allersnelsten hun uitnodiging in de bus krijgen.

Technisch

Voor deze CakePHP applicatie heb ik hoofdzakelijk de game dev voorzien. Gebruik makende van PIXI.js die OO programeren in Javascript heel comfortabel en performant maakt. Verdere technische uitdagingen aan dit project waren onder meer de responsiveness van de game (HTML canvas element) met de UI hier rond, maar zeker ook de uitgebreide security maatregelen.

Reflex Driver

Reflex Driver
CakePHP, Mini game, PIXI.js, Canvas 2D context
Speel het spel
Info

AXA startte met een campagne om de AXA omnium autoverzekering in de kijker te plaatsen. Als kers op de taart ontwikkelde Sevenedge in samenwerking met Duval Guillaume ‘Reflex Driver’: Een meeslepende game die je opnieuw en opnieuw gaat willen spelen. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de obstakels te ontwijken die je tegenkomt tijdens deze autorit. Doe je dat goed scoor je bonuspunten, mis je een obstakel dan verlies je een leven. De spelers die uiteindelijk de beste reflexen blijken te hebben, maken kan op een gloednieuwe BMW i3.

Technisch

Voor deze CakePHP applicatie heb ik hoofdzakelijk de game dev voorzien. Gebruik makende van PIXI.js die OO programeren in Javascript heel comfortabel en performant maakt. Verdere technische uitdagingen aan dit project waren onder meer de uitgebreide security maatregelen. Verder was PIXI.js alleen niet voldoende om de pseudo-3D van de weg te genereren wanneer je links/rechts uitwijkt, hiervoor heb ik de native 2D context van het HTML canvas element gebruikt, wat de performantie alleen maar ten goeie kwam.

Historium VR city

Historium VR city
WebVR, Three.js
Bezoek de (mobiele) webapp
Info

“Historium en Sevenedge vervagen de lijn tussen virtualiteit en realiteit.” Dit is niét zomaar een stoutmoedige uitspraak maar wel letterlijk de basis van het “VR City” concept. Dankzij producten zoals de “Google Cardboard” is virtual reality technologie het afgelopen jaar veel toegankelijker en bovendien ook mobieler geworden. We beginnen stilaan vertrouwd te geraken met het beeld van de man op de stoel die met een VR-bril een virtuele wereld binnenstapt op weg naar verre reizen door de tijd en ruimte. Het Virtual Reality Laboratorium is een dergelijke beleving die Historium bezoekers meeneemt naar een virtuele versie van Brugge uit de 15de eeuw. Onze uitdaging bestond er nu echter in om deze belevenis uit de muren van het Historium te breken en zo licht en mobiel mogelijk te maken!

Technisch

Hier hangt geen backend aan vast. Dit is een pure Javascript applicatie. Gebruik makende van Three.js en de Google Cardboard WebVR boilerplate (getweaked) werd het creëren van deze VR expierence voor mij een zeer toffe ervaring. Technische uitdaging aan dit project waren hoofdzakelijk cross-browser / cross-device limitatie's.

Belfius Art Collection

Belfius Art Collection
CakePHP, CMS, Frontend, Backend
Bezoek de website
Info

De website die Sevenedge optrok rond de Belfius Art Collection, in opdracht van reclamegroep Saatchi & Saatchi, diende twee doelen. Ten eerste moest het een repertorium zijn waarin alle werken via het internet te bekijken zijn, met deskundige uitleg erbij. Maar belangrijker nog zijn de mogelijkheden die de site aangeeft om de werken in kwestie van dichtbij te bekijken. In de Belfiustoren zelf werd er in 2015 een expositieruimte ingericht, waar bezoekers op bepaalde dagen in de maand een aantal van de werken kan komen bezichtigen. Maar er zijn ook constant een honderdtal werken onderweg, in tentoonstellingen over het hele land: ook daarnaar moest de site kunnen verwijzen.

Technisch

Voor deze CakePHP webapp heb ik voor ongeveer 50% de frontend en voor ongeveer 30% de backend voorzien.

Pioneer Cyclo Game

Pioneer Cyclo Game
CakePHP, Mini game, PIXI.js
Speel het spel
Info

Ingewikkelde systemen uitleggen en vereenvoudigen voor de consument door middel van een videogame: het geeft bij meer en meer projecten een duidelijke meerwaarde. Om de werking van het Pedaling Monitor System van Pioneer op de juiste manier te verduidelijken besloten we dat gameplay de beste methode was. Met de rechtstreeks in de webbrowser te spelen minigame Pioneer Cyclo Game, hielp Sevenedge de Japanse elektronicagigant om te laten zien welke gegevens zijn fietscomputer allemaal registreert, en welke nuttige informatie de fietser daaruit kan halen.

Technisch

Voor deze CakePHP applicatie heb ik hoofdzakelijk de game dev voorzien. Gebruik makende van PIXI.js die OO programeren in Javascript heel comfortabel en performant maakt. Verdere technische uitdagingen aan dit project waren onder meer de uitgebreide security maatregelen. Verder is het path waarop de fietser rijd een SVG path, die zeer gemakkelijk aan te passen is, zodoende andere levels heel snel implementeerbaar zijn.

MIVB / Excuusquiz

MIVB / Excuusquiz
CakePHP, Frontend, Backend
Bezoek de website
Info

Wat is uw excuus? Tussen de 12 en de 15 procent van de reizigers op het MIVB-net verplaatst zich volgens enquêtes zonder vervoersbewijs. STIB/MIVB wil weten waarom ze dit doen. Hoog tijd voor een sensibilisatiecampagne. In eerste instantie wil de Brusselse vervoersmaatschappij zwartrijders ludiek op de vingers tikken.

Technisch

Voor deze CakePHP 3.x online campagne heb ik de frontend en de meeste backend voorzien.

365.be / Riebedebie

365.be / Riebedebie
Drupal 7, Frontend, Backend
Bezoek de website
Info

Voor 365.be, een site die meer dan honderd daguitstappen naar musea en toeristische attracties bundelt, deed Sevenedge het zware werk: we ontwierpen en programmeerden de site, die uit content bestaat die constant van een update kan worden voorzien. Wanneer een museum bijvoorbeeld themadagen organiseert, een natuurattractie speciale geleide wandelingen in het verschiet heeft of een pretpark nocturnes of winteropeningen gepland heeft, staat dat meteen op de site.

Technisch

Voor deze Drupal 7 website heb ik voor ongeveer 50% de frontend en voor ongeveer 30% de backend voorzien.

Alzheimer Day

Alzheimer Day
Website, Browser Plugin, Frontend, Backend
Bekijk de casevideo
Info

Stel je voor: je weet niet meer wie je vrienden zijn, hoe ze eruitzien, of wat je er gisteren nog samen mee hebt gedaan. Het is alsof ze ineens uit je geheugen zijn gewist. En dat is dan nog alleen maar je Facebooktijdlijn die - opzettelijk - een mankement vertoont.

Technisch

Deze ervaring heb ik volledig gebouwd. Eerst een website (one-pager) met parallax SVG effecten. Verder een Chrome & Firefox browser plugin die op de dag van alzheimer zelf in actie schiet.

Mastervoice

Mastervoice
Drupal 7, Frontend, Backend
Bezoek de website
Info

Sevenedge heeft een aantal grote internationale merken in zijn portfolio, maar we werken met een even grote inzet voor kmo's die zich naar hun klanten willen begeven als een eigentijds merk. Een mooi voorbeeld daarvan is het taalbureau Mastervoice uit Temse, dat gespecialiseerd is in vertalingen naar vreemde talen. Oorspronkelijk deden ze een beroep op onze diensten om een nieuwe website voor hen op te trekken. Een responsive site uiteraard, die zichzelf dus mooi op alle schermen presenteert, gebouwd in het veelzijdige HTML5, en met als kernconcept een vertaling van de diensten die ze afleveren naar een aanwezigheid op het internet.

Technisch

Voor deze Drupal 7 website heb ik vooral support geboden in zowel backend als frontend.

CONTACT

Er ging iets fout bij het versturen van de e-mail. Excuses voor het ongemak, mail me hier rechtstreeks of bel me op +32 477 23 34 09 aub.

Bedankt voor je berichtje!

Ik kom zo snel mogelijk terug met een antwoord. Als dit een dringende aanvraag is, twijfel niet me te bellen op +32 477 23 34 09.